Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

Best gek eigenlijk, dat we aan de ene kant gestimuleerd worden om ons te verbeteren en aan de andere kant worden tegengehouden door een soort onuitgesproken regel dat we het niet té goed mogen doen. En als je dan succes hebt, moet je er wel hard voor hebben gewerkt. Zodat je het verdiend hebt.

Maar wie bepaalt dat eigenlijk? Wanneer heb jij succes en wanneer heb je er hard genoeg voor gewerkt? Wanneer moet je nog even doorzetten en wanneer mag je opgeven? Het antwoord is simpel. Dat bepaal jij… en jij alleen.

Simpel en toch zo moeilijk. Want natuurlijk is het belangrijk hoe je omgeving op je reageert. Hoe stoer we ook kunnen zijn, we beïnvloeden elkaar de hele dag door én laten ons beïnvloeden.

En dus is het een hele kunst om je eigen regels en antwoorden te vinden en dat in een omgeving die prettig en veilig voor je voelt. Je zult verbaasd zijn welke invloed jij daar zelf op hebt. Bijvoorbeeld al doordat jij zelf waarden mag geven aan je gedachten en gevoelens die je ervaart. Jij maakt de keuzes die invloed hebben op je ontwikkeling. Een voorrecht dat eenieder heeft. Maak jij ook gebruik van dit voorrecht? Ik help je graag bij het nemen van grip op jouw ontwikkeling!

Wil je meer lezen over wanneer coaching zinvol is? Ik schreef er eerder een blog over ‘coaching als APK’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *