Kijk eens van hoe ver je gekomen bent. In plaats van hoever nog te gaan.

We willen graag vooruit. En dat brengt ons ook veel. Herken jij dat je je doel steeds verlegt? Zodra je iets bereikt hebt, even genieten en hop weer vooruit. Verbeteren, meer, streven naar perfectie. Blik naar de toekomst.

Op zich niks mis mee toch? Maar zie je ook de weg die je al hebt afgelegd? Blijf jij oog hebben voor de ontwikkeling die je al hebt doorgemaakt? Al die doelen die je al behaald hebt? Alles wat jij geleerd hebt de afgelopen weken, maanden, jaren?

Mag jij daar trots op zijn van jezelf? Heb je het er nog wel eens over? Of is het behaald en passé? En wat zou het je brengen door wel af en toe terug te kijken?

Door de grip te krijgen op jouw eerdere ontwikkelingen, ervaar je de invloed die je zelf hebt gehad om deze ontwikkelingen te realiseren. Onderzoek waar je blij van werd, wat je hebt geleerd, wat je vaker wilt doen en wat juist niet? Door terug te kijken wordt automatisch de weg naar voren gemakkelijker. Zo word je steeds zelfbewuster, krijg je meer grip op je eigen ontwikkeling. Door terug te kijken, weet je beter waar je naartoe wilt. Makkelijker maar vooral ook prettiger!