Coaching als een APK

Je gaat naar een coach als je een probleem hebt. Toch? Maar waarom eigenlijk niet vóórdat je een probleem hebt? Als een soort APK voor je auto. Rijd je mee door totdat de motor kapot is?

Zie het als een soort onderhoud voor jezelf. Samen onderzoeken wat er stroef loopt of juist kansen biedt tot verbetering. Met als doel jezelf beter leren kennen, verder dan alleen je blinde vlekken. Begrijpen hoe jouw motor in elkaar zit zodat je meer grip op jezelf krijgt. Je leert waarom je de ene dag barst van energie en de andere dag maar blijft treuren.

En om nog even bij je auto te blijven: daar laat je toch ook alleen maar aan sleutelen door iemand die er verstand van heeft? Iemand met vakkennis? Dat geldt hetzelfde voor een coach. Natuurlijk zijn er mensen in je omgeving die je kunnen helpen met een luisteren oor en goed bedoeld advies. Toch zit hier vaak een groot verschil met een professional die ervoor geleerd heeft jou het beste te kunnen begeleiden. Best logisch toch?

Trouwens, ken jij een topsporter zonder coach? Ik niet… En eigenlijk ook best logisch. Je hebt hulp nodig vanuit de zijlijn om jezelf te verbeteren. Om jouw situatie met een frisse blik te bekijken, te ondervragen en je een spiegel voor te houden. Hulp vragen is niet zwak. Sterker nog, het is opkomen voor jezelf en dapper om vragen die je bezighouden serieus te nemen en te onderzoeken. Ik help je daar graag bij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *