Auw, dit doen pijn (genoeg)

Hoewel we ons vaak voornemen dingen te veranderen, blijkt dit in praktijk een stuk moeilijker. Vaker opruimen, niet meer te hard rijden, vaker sporten of op tijd naar bed toe. Hoe vaak lukt het (niet) om deze verandering door te zetten?

Een reden hiervoor kan zijn omdat je wens tot verandering óf de pijn niet sterk genoeg is. Om te veranderen is er altijd een van deze twee nodig; pijn of verlangen. Ik licht het je toe…

Pijn. Stel je voor, je hebt last van onzekerheid. En naar mate je ouder wordt, krijg je hier steeds meer last van. Je voelt je steeds onzekerder op je werk en neemt dit vervelende gevoel mee naar huis toe. Ook over je vriendschappen ga je twijfelen. Op een gegeven moment heb je hier zo’n last van dat je besluit dat het niet meer te doen is. Je weet dat het anders moet om de pijn te verlichten. En dus onderneem je actie. Een goede drijfveer want zo wil je het nooit meer.

Verlangen: Of gaat het eigenlijk wel prima met je maar wil je graag van goed naar beter? Heb jij de wens tot groei en wil je bijvoorbeeld carrière maken? Is het verlangen hiernaar zo groot dat je besluit dat verandering nodig is? Je zet je wens om in actie en zorgt dat je beter wordt. Ook al kost dit moeite, jij streeft je doel na totdat het behaald is. Een sterke motivatie om de verandering vol te houden.

Wat is bij jou de aanleiding tot verandering? Heb je last van ‘pijn’? Of heb jij een ‘verlangen’? Ik ben benieuwd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *