Jij gaat me helpen, toch?

Hoe lekker zou het zijn. Je gaat naar een coach toe om je probleem te bespreken. Je coach luistert naar je, stelt je wat vragen en na een tijdje krijg je hét advies. Wauw wat fijn! Met deze tip ga je vol vertrouwen aan de slag.

Na een dag of twee, drie wordt het vertrouwen minder en kom je erachter dat die tip toch niet zo makkelijk is om uit te voeren in de praktijk. Je voelt teleurstelling en een lichte boosheid. Hier heb je dus ook niks aan. Je coacht heeft het niet voor je kunnen oplossen en jij zit nog steeds met hetzelfde probleem.

Je komt in de slachtofferrol en wilt gered worden. En dat is precies de reden waarom het probleem niet opgelost wordt. Je bent en blijft namelijk altijd zelf verantwoordelijk voor je probleem én de oplossing. Natuurlijk begeleid ik je hierbij. Al is dit iets anders dan overnemen. Jij achter het stuur en ik ernaast.

Behalve dat dit veel effectiever is zal het je ook op de lange termijn beter helpen. Je hebt het namelijk zelf opgelost en hierdoor je veerkracht vergroot. Je hebt geleerd hoe je in een soortgelijke situatie het beste kunt handelen. Daarnaast kun je dit steeds beter alleen, zonder hulp van een ander. Zo kan ik als coach, achter in je auto gaan zitten. Of zelfs de auto uit? En heb je toch weer ergens hulp bij nodig? Geef het aan waar je hulp bij nodig hebt en ik stap weer bij je in!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *