Bedankt onzekerheid!

Bijna iedereen heeft er in meer of mindere mate mee te maken: Onzekerheid. Over het algemeen wordt deze eigenschap als onprettig ervaren en willen we er van af. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen manier om te gaan met deze ‘vervelende’ eigenschap en er zo snel mogelijk van af te komen.

En toch, hoe vreemd het misschien ook klinkt… Ook onzekerheid kan je helpen en goed voor je zijn. Kijk eens naar wat de goede intentie is van deze eigenschap (waar je liever niets mee te maken hebt). Waar wil de onzekerheid je voor behoeden? Wat is de waarschuwing? Op wat voor manier zorgt de onzekerheid voor je?

Door op deze wijze te kijken naar je onzekerheid, kun je deze eigenschap meer omarmen en is hiertegen afzetten niet meer nodig. Hierdoor kun je leren van je onzekerheid en groei je in je (persoonlijke) ontwikkeling. Klinkt goed toch?

Hoe je dit doet? Ik ga er graag verder met je over in gesprek. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor onzekerheid maar voor alle eigenschappen die je als ‘negatief’ ervaart. Want iedere eigenschap, goed of slechts, is af en toe het bedanken waard!

Wil jij meer lezen over het veranderen van je mindset zodat je meer grip krijgt op je persoonlijke ontwikkeling? Bekijk ook eens mijn blog over ‘klopt deze overtuiging wel?’.