Hier ben ik goed in!

Weet jij van jezelf wat jouw kwaliteiten zijn? Durf jij hardop uit te spreken waar jij in uitblinkt? De meeste van ons vinden dit nogal ongemakkelijk… Dat hoor je toch niet te doen? Daarbij kan het lastig zijn om überhaupt je kwaliteiten te benoemen. En dus houden we ons maar gedeisd en vallen we niet te veel op. Stel je voor wat ‘men’ wel niet van je zou kunnen denken…

Is dat geen zonde? Allereerst voor je eigen talenten die niet optimaal tot uiting komen. Maar ook van je groei als mens. Uit onderzoeken weten we namelijk dat als je je sterke punten nog beter maakt, ook je minder sterke punten vanzelf mee ontwikkelen. Klinkt best goed toch? Bezig zijn met iets waar je goed in bent en dus vaak ook leuk is, en je daarbij ook nog ontwikkelen?

Ten tweede geef je ook een soort voorbeeld en goedkeuring aan je omgeving dat het okay is om je kwaliteiten optimaal te benutten. Want als jij het mag en kan, dan mag ik het toch ook? In plaats van samen gebukt blijven onder ‘de norm’ groei je samen en leer je van elkaar. Iedereen heeft namelijk andere kwaliteiten waar je elkaar bij kunt helpen.

Wil jij verder ontdekken wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze nog beter en meer kunt inzetten? Kom langs om kennis te maken en samen te kijken hoe we hier antwoorden op krijgen. Een prachtige zoektocht waar ik je graag bij help.