Vreemde ogen dwingen?

We hebben allemaal wel iemand in onze omgeving die jou goed kent. Mogelijk je partner, een goede vriend of vriendin, een broer/zus of een van je ouders. Deze personen hebben vaak haarfijn in de gaten als het even wat minder goed met je gaat. De vragen als ‘gaat het wel?’, ‘is er iets?’ en goedbedoelde adviezen worden vaak snel gegeven.

En toch, hoe goed ook bedoeld, het kan moeilijk zijn om open te staan voor deze hulp en advies. Je reageert kortaf, luistert half of geeft snel een aantal redenen waarom de adviezen niet kloppen en gaat vervolgens je eigen weg.

Juist omdat deze persoon zo dichtbij je staat kan het moeilijk zijn om goed te luisteren naar zijn/haar advies. Jullie hebben een bepaalde relatie met elkaar waarin je ook vooroordelen over elkaar hebt. Dit kan ervoor zorgen dat je niet meer echt naar elkaar luistert, geen 100% aandacht geeft en niet doorvraagt om er zeker van te zijn de ander goed te begrijpen.

Door naar een professionele coach te gaan kan je dit oplossen. Ik ken jou, je wens, je ervaring nog niet. Het maakt dat ik dus minder bevooroordeeld naar je luister en vragen stel. We zitten bij elkaar om jouw vragen te onderzoeken zodat je meer inzicht krijgt. Vragen om je verder aan het denken te zetten en zelf tot antwoorden te komen. Vanuit hier komen vaak nieuwe inzichten die je echt helpen het anders aan te pakken in de praktijk…

En misschien, als je heel eerlijk bent, kan het zijn dat je dit nieuwe inzicht al vaker hebt gehoord in een van de adviezen van die persoon die je zo goed kent… durf jij dit eerlijk toe te geven en samen te bespreken waarom het komt dat je het lastig vond dit aan te nemen? Of vind je dit lastig en weet je niet goed hoe je dit aanpakt? Ik help je daar graag bij. Neem vrijblijvend contact met me op samen kennis te maken. Ik ben benieuwd hoe ik je helpen bij jouw (persoonlijke) ontwikkeling!

Lees mijn eerdere blog over ‘coaching als soort APK’, waarin je leest wanneer coaching nog meer nuttig kan zijn.