Het ligt niet aan mij…

Dat klopt. Soms gebeuren er dingen waar je geen invloed op hebt… Geen invloed maar wel de last. En dat kan knap vervelend zijn. Iemand in je omgeving die iets zegt of doet tegen jouw zin in. Een baan die aan iemand wordt toegewezen terwijl jij dat daar zo op gehoopt had. Of gebeurtenissen in je privé omgeving die je graag anders zou willen zien. Situaties die je niet kunt veranderen. Ja, dat is even flink balen!

Maar welke invloed heb je wel? Er is namelijk altijd een keus. Namelijk hoe je zelf reageert op die situaties. Vaak reageren we primitief, zoals je altijd reageert. Toch kan het helpen om je gedachtes en gevoelens de ‘juiste’ waarde te geven. Want kloppen die gedachtes wel? Helpt die emotie je vooruit? En nog belangrijker, wat helpt je wél in deze situatie?

Dus nee, het ligt niet altijd aan jou. Soms gebeuren er dingen in ons leven die we liever anders zien. En toch gebeuren ze. Neem grip in deze situaties en kies bewust hoe je reageert in deze onveranderbare situaties. Je zult zien dat de situatie tóch verandert. Alleen maar omdat jij anders bent gaan kijken…